20 Ocak 2016 Çarşamba

Yargıtay yolcuya bilgi vermeyen şirkete tazminatı onadı








Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi'nin kararı, İstanbul'a dönmek üzere ailesiyle bilet satın alan S.A.'nın açtığı dava sonunda verildi.

S.A., eşi ve kendisiyle birlikte 9 aylık bebeği için özel bir turizm şirketinden uçak bileti satın aldı. Aile, bilette belirtilen saatten önce havaalanına vardı ancak seferin erken saate alındığı ve uçağın çoktan hareket ettiği söylendi.

Geceyi otelde geçirmek zorunda kalan üniversite öğrencisi S.A. ve eşi, ertesi gün İstanbul'da girmeleri gereken sınavı kaçırdılar. Aile bir sonraki gün yeni bir biletle İstanbul'a gönderildi ancak bu kez bir sürpriz daha yaşandı. Dokuz aylık bebekleri yolcu listesinde yoktu.

Bebek için bir bilet daha almak zorunda kalan aile otel ve masrafları, bilet ve sınava girememelerinden doğan eğitim döneminin uzaması gerekçeleriyle havayolu şirketine dava açarak 5 bin 391 TL'lik tazminat istedi. Ankara 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi aileyi haklı bularak, 3 bin 391 TL'lik tazminat ödenmesine karar verdi.

Temyize giden davada Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi de yerel mahkemenin kararını onayarak kesinleştirdi. (Sabah - Ersan Atar)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder